vincent

Vincent 2019

Yves Scherer

aluminium – geverfd

De Zwitser Yves Scherer (1987) woont en werkt in New York. Zijn werk valt onder de stijl hyperrealisme. In zijn werk koppelt hij celebrity-cultuur, fan-fictie en zijn eigen, soms zeer persoonlijke levenservaringen, aan elkaar.

Yves Scherer gebruikt verhalen achter de schermen, zoals de veelbesproken liefdesrelatie tussen Johnny Depp en Kate Moss, om dagelijkse, vaak romantische momenten weer te geven met een opvallende combinatie van intieme gedachten en bekende gezichten. Zijn werk reflecteert op een voyeuristisch verlangen om een ​​kijkje te nemen in het schijnbaar ondoordringbare leven van beroemdheden.

Het beeld Vincent is een verwijzing naar de Frans acteur Vincent Cassel, lopend op het strand, alleen gekleed in een dunne strakke zwembroek. Scherer zegt daarover: Ik ben niet per se geïnteresseerd in naaktheid, maar in de afwezigheid van kleding. Kleren vertegenwoordigen cultuur. Het gekleed versus ongekleed lichaam is meteen een analogie met een tweedeling natuur-cultuur of hoe je het ook wilt noemen.”

Scherer gebruikt daarbij de delicate tint rosé als verwijzing naar seksualiteit en creëert op deze manier een dagdroom, waardoor een eenzijdige aanhang kantelt naar een wederkerige relatie.

  • Herkomst CH