candy kelly

Candy Kelly 2019

Heiner Meyer

gelakt staal

 

De ‘Candy Kelly’ is een zeer exclusieve (en dure) handtas van het merk Hermes. Zoals met veel exclusieve tassen is het bezitten ervan, ongeacht wat het kost, vaak belangrijker dan het gebruik. De werken van de Duitse Heiner Meyer gaan, net als deze ‘Candy Kelly’, vaak over het iconiseren van luxegoederen en objecten.

Dat doet hij in zijn pop-art sculpturen en in zijn schilderijen die vrouwelijke schoonheid en de luxecultuur nabootsten. Met behulp van felle kleuren en cynische humor hekelt hij deze cultuur. Verlangen en lust zijn terugkerende thema’s in zijn werken, net als de wereld van roem en rijkdom. Droombeelden met een deur naar de surrealistische fantasie.

Heiner Meyer (1953) was ooit de assistent van Salvador Dalí. Hij behoort tot de tweede generatie van popartkunstenaars. Meyer is een kunstenaar die erin geslaagd is onze consumentenpsyche in beelden te vertalen, door beelden naast elkaar te plaatsen die tot ons verleden behoren, met ons heden interageren en zeker ook onze toekomst zullen bereiken.

  • Herkomst DE