character leon

Character 2020

Leon Löwentraut

brons – beschilderd

 

Leon Löwentraut, geboren in 1998, ontdekte op zevenjarige leeftijd zijn passie voor kunst en begon samen met zijn moeder te schilderen.  Hij is een van de bekendste opkomende artiesten van dit moment. Zijn werken zijn veelzijdig, gaan over mensen en interpersoonlijke relaties.

Geïnspireerd door Picasso, Matisse en Basquiat combineert hij wilde kleuren en vormen. Niet zelden schildert hij rechtstreeks met de tube, in plaats van met een kwast. Zijn werken tonen ons de mensen achter de sociale façade. Na eerste tentoonstellingen van zijn werken in galeries in de buurt van München en in Hamburg, kreeg hij aandacht in diverse media. Niet alleen zijn jonge leeftijd, maar ook zijn kleurrijke en wilde stijl slaan aan. Löwentraut maakt voornamelijk groot formaat schilderijen. En bij uitzondering het grote beeld ‘Character’ dat op Art in Oisterwijk getoond wordt.

Ook dit werk laat zijn inspiratie en fascinatie voor Picasso en Basquiat zien. Maar belangrijker nog is de indringendheid van het werk, door de kleurstelling en de blik die je als toeschouwer pakt. Heel kenmerkend voor de stijl van Leon Löwentraut. Löwentraut is een hele jonge kunstenaar, autodidact en zeer gedreven. Maar de kunstwereld is het er inmiddels over eens dat hij met zijn eigenstijl nog veel van zich zal laten horen.

 

  • Herkomst DE