Dreamer Antares 2022

Francesca Marti

gepolijst aluminium

 “Als jong meisje had ik het dromen nodig. Door allerlei omstandigheden voelde ik me vaak alleen. Door te dromen ontdekt ik mijn geest.”

Zo licht Francesca Marti zelf haar sculptuur toe. Francesca Marti, multidisciplinair kunstenaar die de hybridisatie van alle artistieke talen beheerst, is een scherp waarnemer en een gevoelige persoonlijkheid wiens visuele reflectie zich zowel bezighoudt met de huidige problemen van de mensheid als met de complexe hedendaagse identiteiten van de mens. Het reizen door vele landen heeft haar bewustzijn en bewustzijn vergroot over de noodzaak van transformatie en verandering van praktijken die de aarde kunnen beschadigen en de problemen van de meest kwetsbaren kunnen accentueren.

Belangrijke aspecten die ze overbrengt op haar kunstwerken. In 2012 begon ze menselijke vormen van klei te creëren die ze in haar studio om zich heen plaatste. Vooral vanuit het gevoel dat ze haar dromen met hen kon delen. Ze zegt daarover: “Ik noemde ze mijn ‘dromers’. Op een dag, zoals het ons allemaal kan gebeuren, worden we wakker met onze eigen ware realiteit. Dat is ook het moment om te besluiten of we blijven dromen of dat we van onze dromen onze overtuiging gaan maken. Dit is hoe mijn dromers gelovigen werden. In elke seconde van ons leven is het zo belangrijk om te geloven, om vooruit te kijken!”

De dromers van Francesca Marti zijn antropomorfe wezens die de innerlijke geest van mensen belichamen, die zich een betere toekomst voorstellen. Een verlengstuk van de Dreamers, Martí’s Believers, herinneren ons aan die menigte mensen die opstaat ​​en vecht tegen armoede, oorlog van uitsluiting om hun eigen dromen waar te maken. Een tijdloze uitdaging.

  • Herkomst ES