THE ART OF GIBBERISH 2022

Michael Nolta

streetart

Michael Nolta, ook bekend onder pseudoniem ‘Nolart‘, is een Nederlandse street-art kunstenaar die internationaal werkt op street-art festivals of op uitnodiging. Michael Nolta heeft in de loop der jaren zij eigen iconische stijl ontwikkeld, die omschreven wordt als ‘bubbelig’.

Alles wat hij creëert is levendig, heel rond en ziet eruit alsof het is opgeblazen. Nolta heeft zijn eigen wezens gecreëerd, die bij deze esthetiek passen en die eruitzien als levende ballonnen. Aansprekende figuren, meestal in roze en blauwtinten, de favoriete kleuren van de kunstenaar. Zijn wezens beelden hun eigen taal en wereld uit. Hoe abstract ze ook zijn, ze spreken je aan. Bijna letterlijk. Naast zijn werk op canvas, werkt Micael graag op buitenmuren. In die vorm is zijn werk in veel verschillende landen te vinden zoals Vietnam, Ierland, Engeland, Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Het belangrijkste doel van Nolta is om met zijn werk vreugde te wekken bij mensen.

Speciaal voor Art in Oisterwijk beschildert Nolta het informatiepunt met als titel ‘The Art of Gibberish’. Een subtiele verwijzing naar de brabbeltaal die zijn wezens gebruiken om met de kijker in gesprek te gaan.