Life 2022

Ronald Westerhuis

RVS en staal

De internationale carrière van Ronald Westerhuis begon in 2003, toen hij de vlam ontwierp voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking. In 2015 vervaardigde hij een beeld voor de Wereldtentoonstelling in Milaan in samenwerking met de beroemde architect Daniel Liebeskind. En in 2020 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Wereldtentoonstelling in Dubai. Het meest trots is Ronald op het nationaal monument MH17 in Vijfhuizen dat hij maakte.

Zijn verleden is terug te zien in de ambachtelijkheid van zijn werk, maar zeker ook in de afmetingen van zijn sculpturen. “Size does matter” stelt hij en dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat Ronald jarenlang in de offshore werkzaam was. Maar als je zijn sculpturen in de tijd ziet, zie je ook dat het stoere, grote en glimmende materiaal steeds zachter en meer organisch lijkt te worden. Het beeld ‘Life’ is daar en prachtig voorbeeld van. Het reflecteert de wereld, jouw wereld, onze wereld, en laat dat zien in de spiegelende vlakken. Iets vervormd door de ronde spiegelende vormen, maar altijd zonder concessies want die doet Ronald niet.

Hij streeft naar perfectie en dat is te zien in de schoonheid van het materiaal dat hij gebruikt en tot in het kleinste detail dat aandacht krijgt.

Met dank aan Van Der Kamp pompen Zwolle